Sprawozdanie z pikniku szkolnego 31 V 2008 R

W dniu 31 maja 2008 roku odbył się w Szkole Podstawowej Nr 4 piknik szkolny zorganizowany przez nauczycieli, uczniów tej szkoły oraz rodziców. Celem pikniku było zintegrowanie społeczności szkolnej i lokalnej oraz zebranie funduszy na malowanie korytarzy szkolnych.
Piknik rozpoczął się o godz. 9.00 przedstawieniem pt. „Kopciuszek” przygotowanym przez uczniów klasy III d i ich wychowawcę panią Lucynę Nowak.
Po przedstawieniu na dzieci, ich rodziców oraz gości czekało wiele atrakcji na terenie boiska szkolnego. Uczniowie wszystkich klas wraz z wychowawcami i rodzicami przygotowali stoiska z atrakcjami i wytworami swojej działalności.
Uczestnicy naszego pikniku mogli wziąć udział w aukcji obrazów namalowanych przez dzieci i rodziców klasy II c oraz wychowawcę panią Monikę Szewczyk.
Rodzice naszych uczniów przygotowali stoiska ze słodkimi wypiekami, grochówką, kiełbaskami z grilla, kawą i herbatą.
Dzieci mogły skorzystać z pomocy mam i ozdobić twarz i paznokcie kolorowymi rysunkami lub stać się modelem dla natchnionego karykaturzysty, który wykonywał im portrety. W tej roli wystąpiła pani Bogusława Kuciel i rodzice z jej klasy. Młodsi uczestnicy pikniku mieli możliwość pojeżdżenia na kładach oraz zabawy w dmuchanym zamku.
Uczniowie klas starszych mogli wykazać się w zawodach i grach sportowych
Wyborowi strzelcy za trafienie w środek tarczy otrzymywali słoneczne medale przygotowane przez klasę Id .Na naszym pikniku nie było przegranych, dzieci mogły wygrać mały upominek, maskotkę biorąc udział w loterii fantowej.
O godzinie 10.00 odbył się konkurs ze znajomości przepisów drogowych i wiedzy o ruchu drogowym dla uczniów klas 4 -6, a o 11.00 konkurs plastyczny dla uczniów klas 1-3 o tej samej tematyce. Konkursy przygotowała pani Beata Mytnik, a piecze sprawował policjant z Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Miejskiej w Przemyślu. Imprezę zabezpieczała służba medyczna pogotowia ratunkowego. Ratownicy udostępnili dzieciom do oglądania wnętrze karetki pogotowia. Oprawę muzyczną pikniku przygotowała pani Dorota Mykita. Całą imprezę uświetnił muzycznie zespół Violinek prowadzony przez panią Monikę Szewczyk oraz występy uczniów klas starszych.
Na zakończenie pikniku rozdano nagrody ufundowane przez  PZU Życie za konkurs „Wiedzy o ruchu drogowym”. Piknik zakończył się o godzinie 12.00, okazał się wspaniałą imprezą integrującą rodziców, dzieci i grono nauczycielskie.

JPGNULL