Sprawozdanie z rozgrywek w piłkę nożną Jesień 2007 przeprowadzonych przez Salos „ORLĘTA” w Przemyślu

W miesiącu październiku odbył się turniej piłki nożnej dla drużyn osiedlowych zorganizowany przez Stowarzyszenie Lokalne Salezjańskiej Organizacji Sportowej „ORLĘTA” w Przemyślu. Zgłoszone drużyny zostały podzielone na dwie kategorie wiekowe szkołę podstawową, do której zgłosiło się 7 drużyn oraz szkołę gimnazjalną, do której zgłosiło się 9 drużyn w sumie 150 zawodników. Miejscem turnieju było boisko przy kościele Księży Salezjanów.

W tegorocznym jesiennym turnieju zwyciężyły następujące drużyny:

W kategorii starszej III miejsce zajęła drużyna Dzieci Neo, II miejsce KS Buszkowice, a I miejsce drużyna CKU. Królami strzelców w tej kategorii zostali Marcin Kowalski 7 bramek z drużyny KS Buszkowice oraz Dawid Wasyłeczko 7 bramek z drużyny Dzieci Neo. W młodszej kategorii III miejsce zajęła drużyna Iskra Opole, II miejsce FC Total oraz I miejsce UKS SP Trójczyce. Królem strzelców został Mateusz Świst z drużyny UKS SP Trójczyce.

Turniej zakończył się rozdaniem dyplomów i pucharów dla zwycięzców w podziemiach kościoła Księży Salezjanów. Wszystkim zwycięzcom gratulujemy i zapraszamy na wiosnę w roku 2008.

Ks. Jacek Gęca
salezjanin