17 °C
  • PL
  • EN
  • DE
×

Wyszukaj w serwisie

Podsumowanie rocznego projektu ‘Sukces i nowoczesność w kształceniu zawodowym’

 W dniu 29.10.2015r. w Zamku Kazimierzowskim odbyło się podsumowanie rocznego projektu ‘Sukces i nowoczesność w kształceniu zawodowym’ realizowanego przez Zespół Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu. Jest to pierwsza tego typu inicjatywa w mieście, możliwa dzięki programowi Erasmus+ oraz finansowaniu z programu POWER.

W ramach projektu uczniowie kształcący się w zawodach fototechnik oraz technik żywienia i usług gastronomicznych mieli niepowtarzalną możliwość odbycia trzytygodniowych praktyk w irlandzkich przedsiębiorstwach w lipcu tego roku. Dzięki temu wyjazdowi zdobyli cenne doświadczenie zawodowe potwierdzone referencjami od pracodawców, rozwinęli umiejętności językowe oraz interpersonalne.

 W programie uroczystości znalazło się m.in. wręczenie przez Dyrektora szkoły p. Andrzeja Olejnika europejskich certyfikatów potwierdzających zdobyte umiejętności zawodowe, tzw. Europass Mobilność oraz degustacja potraw irlandzkich przygotowanych przez grupę gastronomiczną, a także wystawa zdjęć uczestników z grupy fototechnicznej pt. „Irlandia w kadrze”.

Na liście zaproszonych gości nie mogło zabraknąć przedstawicieli Urzędu Miejskiego, Wydziału Edukacji, Dyrektorów przemyskich szkół średnich oraz Rodziców uczestników projektu.

 

 

Opublikował: Paweł Bugera | Data publikacji: 18-11-2015 14:49
Modyfikował: Paweł Bugera | Data modyfikacji: 18-11-2015 14:49