Stanowisko Państwowej Komisji Wyborczej dotyczące referendum w sprawie likwidacji Straży Miejskiej w Przemyślu

W związku z wystosowanym zapytaniem do Państwowej Komisji Wyborczej - w kwestii organizacji referendum w sprawie likwidacji Straży Miejskiej w Przemyślu - w dniu 7 października br. wpłynęła odpowiedź na sformułowane w korespondencji pytania. W załączeniu do niniejszej informacji publikujemy stanowisko PKW w przedmiotowej sprawie, gdzie podtrzymane zostały przedstawione przez Prezydenta Miasta interpretacje stanu prawnego (informacja z dnia 1 października br). Jednocześnie informujemy, iż Państwowa Komisja Wyborcza sugeruje przeprowadzenie referendum w odrębnym terminie.

PDFPobierz treść stanowiska PKW w sprawie organizacji referendum w sprawie likwidacji Straży Miejskiej w Przemyślu