Starania o Stanowisko Dyspozytora Medycznego w Przemyślu

Robert Choma Prezydent Miasta Przemyśla, grupa ratowników, a także reprezentanci Społecznego Ruchu na rzecz ratowania dyspozytorni przemyskiego pogotowia z naszego miasta,  spotkali się w środę 31 sierpnia z Dyrektorem Wydziału Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego Podkarpackiego Urzędu Wojewódzkiego Piotrem Skworcem. Prowadzone w Rzeszowie rozmowy były związane ze staraniami o zmianę zapisu nowego Planu Działania Systemu Państwowe Ratownictwo Medyczne dla Województwa Podkarpackiego, który nie przewiduje Stanowiska Dyspozytora Medycznego w Przemyślu.

Przedstawiciele Ruchu Społecznego w trakcie spotkania zaprezentowali listy z podpisami mieszkańców Przemyśla i powiatu przemyskiego sprzeciwiających się likwidacji stanowiska. Do chwili obecnej złożyło je 12 tysięcy osób, a akcja ich zbierania trwa nadal. Prezydent Robert Choma wnioskował o ponowne przeanalizowanie zapisów Planu Działania Systemu Państwowe Ratownictwo Medyczne dla Województwa Podkarpackiego oraz utrzymanie dotychczasowej pozycji przemyskiego pogotowia ratunkowego wraz ze wspomnianym stanowiskiem.

Opublikował:  | Data publikacji: 01-09-2011 16:10
Modyfikował:  | Data modyfikacji: 04-02-2013 11:01